[buzz] av Anders de la Motte

En lysande uppföljare!

[buzz] är uppföljaren till Anders de la Mottes mycket framgångsrika debut [geim], förra årets bästa deckare/thriller om ni frågar mig! Det här är med andra ord en uppföljare jag verkligen gått och sett fram emot. 

Jag blev inte besviken, [buzz] är till och med snäppet bättre än debuten!!

 

Handlingen 

Bakgrund från [geim]:

HP hittar en dag en mobiltelefon. Telefonen frågar honom via ett textmeddelande om han vill spela ett Spel. HP tackar ja och blir därmed involverad i ett Spel som går ut på att utföra olika uppdrag i det verkliga livet. Allt filmas av telefonen och läggs upp på en hemlig sajt. Väl utförda uppdrag leder till höga poäng som i sin tur leder till pengar. HP blir snabbt Spelets stjärna och livet leker! Ganska snart inser han dock att allt inte är som det först verkat…

[buzz]

HP är på flykt undan Spelet. Han har gott om pengar och lever på sätt och vis ett drömliv. Ändå känner han sig inte tillfreds. Han saknar helt enkelt kickarna som Spelet gav honom. När han en dag stöter på en mycket vacker kvinna, som kort därefter mördas, tar hans nya liv en hastig vändning… Innan han vet ordet av blir han tvungen att leka Nancy Drew (mer känd som Kitty i Sverige) för att försöka få klarhet i vem som kan tänkas ligga bakom mordet. Kan Spelet möjligtvis vara inblandat?

Samtidigt blir Rebecca anklagad för grovt tjänstefel. Som om inte det vore nog upptäcker hon att någon skriver om henne på ett internetforum…

HP

Handlingen i [buzz] kretsar till stora delar kring informationsflödet på nätet. Går det att styra? De av er som driver en egen sajt känner säkert till begreppet sökmotorsoptimering, så visst går det… [buzz] tar det dock till helt andra nivåer och lyckas samtidigt väva in ämnet i en riktigt spännande deckarhistoria. 

Även om historien (och ämnet den är uppbyggd kring) är både intressant och spännande är det karaktären HP som verkligen får boken att lyfta!

HP är onekligen en mycket intressant karaktär…

…Badboy? jo…

…Hjärta av guld? det kan man nog säga…

…Dramaqueen? Ja!  i HPs värld är det mesta som kretsar kring just honom av ”bibliska proportioner” 😉

Trots allt detta är det väldigt lätt att relatera till honom! 

Läs [geim] först!

Jag vet inte om [buzz] lanseras som en fristående fortsättning, men jag skulle inte rekommendera någon att läsa den utan att ha läst [geim] först. Däremot rekommenderar jag alla att läsa båda två!

Anders de la Motte är i en klass för sig!

Anders de la Motte har med endast två böcker blivit en av mina absoluta favoritförfattare. Han är i en klass för sig! Eller som HP skulle ha sagt: Han är helt enkelt f*cking j*vla extraordinary! (HP hade knappast censurerat sig själv, men han behöver å andra sidan inte tänka på sökmotorsoptimering! 😉 )

Jag går nu otåligt och väntar på den avslutande boken i trilogin! 

 

Tidigare på Deckarhuset:

Intervju med Anders de la Motte…

Sara om [geim]…

Nina om [geim]… 

Linda om [geim]…  

Detta inlägg är publicerat under Böcker och märkt , , , av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.