Årets deckare: Sara

Innan du dog

Det här är Systerparet Grebe/Träffs tredje kriminalroman om psykologen Siri. Hela serien håller hittills väldigt hög kvalité. Sen kan man ha delade åsikter om huvudkaraktären som jag älskar att bli irriterad på medan Joachim knappt tål henne.

Min recension
Joachims recension 

Till vem passar den?

Man bör ha läst de två första böckerna innan man ger sig på den här (Någon sorts frid och Bittrare än döden) Boken passar dem som vill ha både storstadsmiljö och skärgårdsmiljö och som tycker om kriminalromaner som lägger stort fokus på huvudpersonens privatliv. Det är definitivt mer psykologisk spänning än blodigt.

Varje år väljer alla som skriver för Deckarhuset ut den bästa deckaren de läst under året. Det behöver alltså inte vara en nyutkommen bok, utan det kan lika gärna vara en äldre så länge som den lästs under det gångna året.

Detta inlägg är publicerat under Allmänt, Böcker av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.