1222 över havet av Anne Holt

Jag älskar Norges tradition med “påskekrim” och därför valde jag en norsk deckare den här helgen. Måste dock erkänna att det här är den första boken jag har läst av Anne Holt (jag skäms…)

Snöstorm

Finse högfjällshotell ligger isolerat mellan Oslo och Bergen. När ett tåg spårar ur i närheten måste alla passagerare ta sin tillflykt till hotellet eftersom det råder full snöstorm. En man mördas den första natten. Nästa natt hittas ytterligare en person död. Stormen fortsätter och evakueringen dröjer. Mördaren måste vara en av de drygt 200 passagerarna. Boken berättas ur Hanne Wilhelmsens synvinkel. Hon är en pensionerad och rullstolsburen polis som mot sin vilja blir indragen i fallet.

Pusseldeckare

Det är perfekt upplagt för en klassisk pusseldeckare. Vi har ett slutet rum med ett slutet sällskap av människor och Hanne får förlita sig till sina iakttagelser för att lösa fallet. Därför är jag förvånad över att jag inte tycker mer om boken (jag som älskar pusseldeckare). Jag kan dock inte sätta fingret på vad det är, men Mi är av en annan åsikt och har tidigare gett boken ”tummen upp”. Ni som läst den, vad tyckte ni?

2 svar på ”1222 över havet av Anne Holt

  1. Hur var språket? Minns att jag försökte läsa en Anne Holt för länge sedan, men slutade pga. att språket var tråkigt och ganska dåligt faktiskt. Kan kanske ha berott på översättningen… Prata kan hon i alla fall – om ni sett avsnittet av Babel (om mord) för drygt 2 veckor sen 🙂
    /Bokdetektiven

  2. Jag funderade ocksa pa om det kunde vara orsaken. Jag ar alltid skeptisk nar jag laser bocker som inte ar pa originalspraket. Sag faktiskt just den Babel ”snutten”, riktigt intressant!

Kommentarer är stängda.