Varför? Varför?!…

Varför får författare för sig att skriva böcker i första person?! Finns det någon läsare som föredrar detta?! För ett tag sedan fick jag ett tips (av en läsare) på en serie deckare som han trodde skulle vara helt i min smak (böckerna om Harry Dresden) Han hade rätt så tillvida att handlingen är HELT i min smak :)… dessvärre är de skrivna i första person… Varför? Varför?! Jag tror inte ens att jag har lyckats ta mig igenom 10 böcker skriva i första person… Men jag har lovat mig själv att ta mig igenom Storm Front (första boken om Harry Dresden) då den i övrigt verkar superb! 

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.