Våren är här…

Inspirerad av den stora högen vackra  men gigantiska fotbollsstora påskägg i vår lokala bybutik inhandlade jag omedelbart fyra ägg.  Ett till var telning. Godis lika så.

Mängder och åter mängder…

VET ni hur mycket godis det får plats i ett dylikt ägg? MÄNGDER.

Fyra påsar av vardera : skumägg, likörägg, prickiga geléägg, chokladägg utan fyllning och med fyllning,  ägg av marsipan, Anton Bergs mandelägg. Många påsar blir det…

Hemkommen…

Maken tittade misstänksamt på mina två papperskassar fulla med fyra ägg, och min knöfulla kasse innehållande godis.

Han sa inget, gud välsigne honom  –  men han TÄNKTE,  det är jag övertygad om.

Väl gömda…

Nu har jag gömt skatten på vinden, där bland sågspån, plank och verktyg, bland våra snickare som jobbar på med vår övervåning. Ingen av ungarna kommer garanterat att leta där.

Godis eller inte godis…

Och jag funderar över påskägg i allmänhet, och de där STORA bauta-äggen i synnerhet. visst är det väl så att man förväntas lägga saker i dem?  Godis… Eller?

Hälsan går först…

Jag lurar på om det ändå inte vore hälsosammare för ungarna att mamma helt enkelt åt upp godiset och stoppade trevliga uppbyggliga böcker av god kvalitet i äggen till dem istället? DET skulle de alla fyra bli överraskande av!

Hjälp!

Gott folk, hjälp mig med inköpslistan!

 Mottagare: 

Sanna 22 år, djurgalen glamrockande sköterska

Sebastian 19 år, seglande fotointresserad båtbyggare

Lovisa 17 år, läpplansberoende gymnasist och shopoholic

Daff 15 år, fotbollsspelare med hörlurar fastvuxna i öronen

Jag tackar ödmjukast för hjälpen!

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.