Vad jag spanar efter? Böcker att avyttra…

Vi bygger om vår gamla skånegård och nu är det dags att tömma mitt arbetsrum. Maken köpte hem 10 stora flyttkartonger från Bauhaus och menade att det väl ska räcka till att ”börja” med.

Jag förstod nog vinken, jag. GÖR DIG AV MED DET SOM INTE FÅR PLATS!

 

Inga löften, inte ett knyst om att jag fattat galoppen.

Med uppkavlade ärmar och laddad med god vilja tar jag mig an värvet.

 

Jag stoppar ner de viktigaste böckerna först. Så de säkert ska få plats. Tekniken är att fylla en papperskasse i taget, bära ut den i garaget och påplatspacka flyttkartongerna en efter en.

Det går inte att lyfta dem annars. Jag vet. Jag har provat.

 

Nu har jag snart tömt en och och halv extrahög Billy bokhylla. På 2 dagar blankt!

Det är det där med att ta en ordentlig titt på (och i) alla verk man tar ner. Det TAR tid.

 

Elvy Ahlbecks ”På den säkra sidan” från 1965. DEN borde jag läsa igen. Det var säkert jättebra eftersom jag sparat den.  Jag måste nog ha en  INTEpacka-hög.

 

Ops..En oläst Denise Rudberg ?  ”Ett litet snedsprång”. Kan just undra varför den fortfarande är orörd? Måste lägga den i  INTE packa  -lagra under sängen för akutbehov-högen.

 

En kort berättelse om en traktor på Ukrainska. DEN ja. Inte precis deckare men väldigt bra och spännande = INTE packa-högen under sängen.

 

Många papperskassar har det blivit, dryga hälften av kartongerna i garaget är fulla till bristningsgränsen, och bara 11 extra höga Billy kvar att beta av. Det ska nog gå, 4 kartonger är ganska mycket plats…

 

Hur det går med högen för de älsklingar som ska få åkta till farbror Antikvariatägaren mitt emot Stadsbiblioteket i Lund?  Mja… JO!  En sebrarandig pocketbok om något vildavästern aktigt har hamnat där. Den saknar ca 50 sidor i mitten och… ok – SLÄNGA-högen, då!

 

Onwards and upwards…

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.