Update: Mitt skrivprojekt

Nu har en fjärdedel av tiden gått för mitt lilla skrivprojekt och jag måste säga att det faktiskt har gått över förväntan. Det är långt ifrån ett språkligt mästerverk, men handlingen känns klockren 🙂 Jag har i dagsläget skrivit ca 30.000 ord (beräknar att den kommer sluta på ca 70.000) så jag ligger lite efter min tidsplan (en månad för att skriva och en månad för att redigera) men jag vet av erfarenhet att det brukar gå fortare på slutet så jag är inte särskilt orolig.

En av anledningarna till att det har gått så smärtfritt är att jag redan har skrivit mycket av historien, så jag har till stora delar kunnat ”klippa och klistra”. 

För dem som är intresserade så kommer här en liten bakgrundshistoria till det hela:

Första delen av storyn till denna ”bok” kläckte jag 2001 i San Francisco. Jag hade precis skrivit klart mitt första manus (som 7 år senare skulle visa sig bli en följetong för ungdomar i Japan (!) ibland händer det underliga saker, men det är en helt annan historia). Nu satt jag i alla fall vid köksbordet och kände mig tom. Jag hade ingen aning om vad jag skulle hitta på härnäst. Då slog det mig att jag skulle skriva en Twin Peaks liknande historia. Ganska snabbt såg jag tre ”scener” framför mig och från dessa konstruerade jag sedan själva handlingen.

Ett par månader sedan satt jag med ett halvfärdigt manus som verkligen inte var bra. Tre träd gör ingen skog och tre scener gör ingen bok är vad jag lärde mig av detta 🙂

Förra året ställde jag som vanligt upp i NaNoWriMo (ett helt galet kul projekt som pågår 1-30 november varje år. Meningen är att man under denna tid ska skriva en historia på minst 50.000 ord) Förra året skrev jag om en ganska underlig detektiv vid namn Benjamin Falk (han hette Saxon i efternamn först, men jag bytte det senare till Falk). Jag gillade verkligen delar av historien kring Benjamin, men det kändes som det saknades något. 

Det som slog mig för ett par veckor sedan var att jag borde kombinera dessa båda historier. Resultatet har så här långt blivit väldigt bra om jag får säga det själv 🙂

 

Fler updates to come…

 

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.