TV-sidan

Jag fick en kommentar av en läsare här på deckarhuset som undrade varför jag inte hade tagit med The Mentalist och Taggart på TV-sidan här på Deckarhuset  häromdagen. Jag tänkte att jag kunde svara på det och samtidigt passa på att fråga er lite om TV- sidan.

Svar på kommentar

Kerstin: The Mentalist valde jag bort därför att det var en repris och visas i princip varje dag. Taggart var också en repris men visas inte lika ofta, däremot gick det väldigt sent och jag brukar välja de som går lite tidigare, mer ”prime time”. Ibland tar jag med repriser ändå. Tyst vittne tog jag till exempel med även om den går som repris. Men den visas ”bara” en gång i veckan på en bra tid och är, enligt mig, en bättre serie än Taggart. Viasat har jag inte. Hoppas det ger svar på dina frågor!

Om TV-sidan

Sidan skapade jag för att det fanns så otroligt många serier och filmer att välja på de flesta dagar. (Basutbudet) Från början tog jag med allt. Alla serier och alla filmer som innefattar deckare/thriller/spioneri. Det kunde ibland bli upp till 20! serier/dag. Det går nämligen väldigt många repriser. Nu har jag begränsat mig till 3-5 serier per dag och jag väljer ut serier från aktuella säsonger. När det gäller filmer, om det är många på en kväll, väljer jag de som jag tycker är bra eller verkar riktigt bra. Vissa filmer visas väldigt ofta och då kan jag välja bort den till förmån för någon okänd film som verkar spännande. Det brukar oftast lösa sig själv. Ibland tar jag med någon extra om det helt enkelt är omöjligt att välja bort något.

Hur tittar ni?

Jag tillhör dem som fortfarande tittar på TV på TVn. Visserligen tittar jag ofta på playkanaler när jag missar sändningarna på TV men nya serier sänds än så länge oftast först på TV. Homeland säsong 3 visas till exempel på SVT 1 dygn! efter premiären i USA. Jag har inte 200 kanaler utan kör på 15 baskanaler.  Kanske är jag gammalmodig men de gånger jag har provat eller sett hos vänner så känns det ändå som om det till 98 % är repriser.  Hur tittar ni? Ni kanske inte ser på TV längre utan bara ser på playkanaler eller streamar från utlandet. Har ni basutbud eller många fler kanaler? Är TV-sidan för gammalmodig? Fyller den en funktion som är viktig för er?

Detta inlägg är publicerat under Allmänt, Okategoriserade av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.