True Detective

Oj, så mycket förhandssnack det har varit om denna serie. Tidningskritikerna har hyllat den till skyarna, både för storyn och skådespelarinsatserna och min Twitter har kryllat med nyheter om serien sedan i höstas.

Nu har jag sett första avsnittet.

Så hur var den?

Det märks att det är en HBO-serie, kvalitén är konstant hög. Seriens två stjärnor, Matthew McConaughey och Woody Harrelson, är båda lysande skådespelare. Storyn är intressant och spännande… men… Jag kan inte påstå att serien på något sätt känns ”ground breaking”. Nu kan man ju bedöma hela serien efter endast ett avsnitt, det ska ju komma sju till, men jag skulle bli förvånad om detta visar sig vara något annat än en väldigt traditionell mörk deckare (om än ovanligt välgjord).

 

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.