Torsdag 25 juni

[SCROLL]

Torsdag 25 juni

Dagens höjdpunkter

TV3  21.00  Mordet

Svensk kriminalserie där mordoffret själv berättar sin ”historia” (Säsong 1 del 3)

Sjuan  21.00  Dicte

Dansk kriminalserie om en kriminalreportern Dicte. (Säsong 2 del 3 och 4)

Kanal 5  21.00  Secret and Lies

Ben är en stabil familjefar som får reda på att han var pappa till en pojke som mördas. Nu är han misstänkt för mordet och vänner och familj vänder sig mot honom. (Del 5)

Fox  21, 21.55, 22.50  Wayward Pines

Färsk Am.kriminalserie som verkar vara som en blandning mellan Twin Peaks och Lost. En Secret Service-agent skickas till landbygden i Idaho för att leta efter två försvunna agenter och hamnar i staden Wayward Pines. Med Matt Dillon i huvudrollen (Avsnitt 5-7?)

TV3  22.00  Battle Creek

Am. ny kriminalserie om två omaka detektiver. (Säsong 1 del 6)

[/SCROLL]

 
Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.