The Spiral

 

Update 3sep 2012: Recension av första avsnittet… 

 

På söndag kl. 21.00 på Kanal 1 startar The Spiral som är ett europeiskt samarbete med skådespelare från olika länder och olika länders tv-bolag inblandade. Det verkar vara en blanding av drama/thriller/kuppserie. Tuva Novotny och Donald Högberg representerar Sverige som skådespelare.

 

Handling

Ett konstnärskollektiv i Köpenhamn planerar flera konstkupper runt om i Europa. men något går helt snett… Serien är uppdelad i fem delar. Jag tycker det verkar väldigt spännande och kommer defintivt att prova!!!

 

Interaktivt spel

Tydligen ska det också vara ett interaktivt spel via www.thespiral.eu  Det verkar häftigt och påminner lite om Anders de La Mottes geim där man får uppdrag… Deltar man i spelet kan man också delta i ett forskningsprojekt som Göteborgs Universitet gör om media och interaktivitete Mer information om spelet/forskningsprojektet och klipp om/från serien på svenska hittar du på SVT.

 

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.