The Lincoln Lawyer – Filmen

En helt okej film

Filmen är underhållande medan den varar, men den följer inte med dig ut ur biomörkret. Storyn är bra, men definitivt inte banbrytande i upplägget. Skådisarna gör generellt sätt även de bra ifrån sig även om karaktärerna de spelar inte är särskilt minnesvärda.

Handlingen

En försvarsadvokat (Matthew McConaughey) tar på sig att försvara en ung man (Ryan Phillippe) som står åtalad för att ha misshandlat en kvinna. Mannen hävdar dock sin oskuld. Till en början verkar det som om den unga mannen talar sanning, men ganska snart upptäcker McConaughey att allt inte är som det verkar, dessutom hittar han kopplingar tillbaka till ett gammalt mordfall…

Kommentar

Ett ganska typiskt rättegångsdrama, med alla dagens sedvanliga tvister i handlingen. Undrar du förresten över titeln? Det gjorde i alla fall jag efter jag sett filmen, var tvungen att googla det. McConaugheys karaktär gör stora delar av sina affärer från baksätet av en Lincoln, där av namnet The Lincoln Lawyer.

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.