The Killing (Brottet)

Jag har inte sett den danska serien (Forbrydelsen, eller Brottet som den hette i Sverige), men nu har jag fått se den två timmar långa premiären av den amerikanska upplagan och jag är imponerad!

Bildmässigt är serien extremt vacker, om än väldigt mörk. Jag fick vid flera tillfällen lite Arkiv X-vibbar då cinematografin stundtals är väldigt lik… Sedan hjälper det inte att seriens huvudpersoner är två utredare varav en är man och en är en rödhårig kvinna. Mannen heter förresten Mulder… ursäkta, Holder ska det vara 😉 Där slutar dock likheterna.

Innehållsmässigt är serien mycket mer lik I mördarens spår med Hellen Mirren än Arkiv X (The Killing når dock inte riktigt upp till samma nivå som just I mördaren spår).

Det finns även en svensk-koppling till serien, då utredaren Holder spelas av Joel Kinnaman. Han gör ett bra jobb, men det ska påpekas att hans karaktär är av det mer slemmiga slaget…

Handlingen

17-åriga Rosie Larsen hittas mördad i bakluckan på en bil. Vi får följa både mordutredningen och den döda flickans familj.

Sverige

Jag vet inte om eller när serien kommer till Sverige, men jag hoppas verkligen att den gör det. Själv kommer jag dock införskaffa hela serien när den släpps på DVD. Detta är ingen serie jag skulle kunna följa på TV, jag skulle ju bli skogstokig! 😉

 

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.