The Fall

Vilken pärla!

För en vecka sedan tipsade Sara om serien The Fall med Gillian Anderson i huvudrollen. Jag hade helt missat att denna lilla pärla existerade!

 

Handling

Gillian Anderson spelar en mordutredare som är på jakt efter en seriemördare, spelad av Jamie Dornan (som snart kommer bli ett väldigt välkänt namn då han just nu håller på att spela in 50 Shades of Grey). Detta är ingen who dunnit. Redan från början vet vi vem mördaren är. Vi får följa både honom och polisen parallellt, detta gör dock på inget sätt serien mindre spännande. Produktionen håller en så pass hög klass i precis allt att jag vid ett par tillfällen faktiskt får gåshud. 

 

Skådespelarna

Gillian är helt lysande! Jag har aldrig sett henne bättre, hon levererar en mogen, smart, tuff kvinnlig polis med naturlig pondus. Jamie gör även han ett mycket bra jobb. Killen ser ut som en fotomodell, av den typ som faller svärmödrar i smaken, men han lyckas ändå ge oss en karaktär som både är riktigt vidrig och läskig. 

 

Se den

Serien finns ute på DVD och finns även på bland annat Netflix. Om den går på svensk tv vet jag inte (men det kanske någon av er som läser detta vet?) Hur som helst är detta en serie som jag själv aldrig skulle kunna följa på tv. Jag vill ha tillgång till alla seriens fem avsnitt på direkten!

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.