Swan Song av Jo A. Hiestand

OBS! boken finns bara på engelska

Detta är en charmig deckare av det traditionellt brittiska slaget, med det menar jag att den går lite mot det ”mysiga” hållet och att den har ett slut som berättar hur allt hängde ihop. För er som brukar tjuvkika lite i slutet av en bok måste en varning utlysas, de fyra sista sidorna avslöjar ALLT!

Handlingen

Den före detta polisen Michael Mclarens liv får en nystart när hans festmö lockar honom att börja nysta i ett gammalt olöst fall rörande mordet på en omtyckt musiklärare. Men rotandet i fallet får oanade konsekvenser då Michaels festmö helt plötsligt blir kidnappad…

Summering

Trevlig deckare att mysläsa, förslagsvis med en kopp te, en skön sommarkväll. En kul detalj med boken är att den innehåller en inlaga med en karta, vars baksida har en ordlista som förklarar vad vissa ord och uttryck betyder på brittisk engelska, själv fick jag lära mig en helt annan innebörd av ”knock up”

Författaren

Missa inte vår intervju med författaren Jo A. Heistand som kommer 13 juni!

 

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.