Svart stjärna

Svart stjärna – Maria Küchen

Vilken annorlunda bok! Jag vet så här 20 timmar efter det att jag läst ut den fortfarande inte riktigt vad jag tycker om den eller vad det är för typ av bok.

Handlingen är i alla fall den av en deckares (med lite chick-lit varning på sina håll): En ung kvinna får en syn/ett varsel av sin mor, när denne blir mördad… Men språket… ja jag vet inte riktigt vad man kan säga om det… poetiskt? Onödigt krångligt? Eller bara annorlunda?! Jag har ingen aning… Om jag ska vara ärlig gjorde  nog det konstnärliga språket mig mest förvirrad.

Denna bok tar i alla fall upp allt från en trasslig dotter-mamma relation, dåliga pojkvänner, problem med vänskapsrelationer till en hemlig, mystisk organisation… 

Detta inlägg är publicerat under Böcker och märkt , av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.