Source Code – Sci-fi thriller när den är som bäst

Ett försök att beskriva handlingen

Tänk dig att man kunde låta någon undersöka det förflutna under åtta minuter. Personen i fråga upplever dessa åtta minuter på riktigt och kan interagera med sin omgivning (alltså förändra hur dessa åtta minuter spelas ut). Men det är inte fråga om en resa i tiden, när de åtta minuterna är slut så har inga förändringar som gjorts påverkat framtiden. 

Jake Gyllenhaal spelar en före detta pilot som skickas tillbaka till det förflutna för att försöka lista ut vem som var ansvarig för en bomb som tidigare under dagen sprängde ett passagerartåg i luften. Han får jobba under väldig tidspress för samma person misstänks planera ett ännu större attentat inom kort. 

Under varje resa har Jake åtta minuter på sig att leta ledtrådar. Lyckas han inte ta reda på vem som ligger bakom attentatet så skickas han tillbaka till samma åtta minuter igen, och igen och igen… Under sina resor kan han inte undgå att fatta tycke för passagerarna på tåget, som alla kommer (förlåt, har) dött. Jake börjar då fundera över om han trots allt inte kunde göra något för att rädda dessa människor…

Riktigt bra

Detta är en riktigt smart film med väldigt mycket värme. Handlingen kan låta teknisk och konstig när den beskrivs i ett par meningar, men filmen är i första hand en mycket spännande thriller och kärlekshistoria.

Filmen släpps inte på DVD förrän i slutet av november i Sverige, men redan nu går den att få tag på som import.

Source Code är en av de bästa filmer jag sett i år. Rekommenderas varmt!  

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv och märkt , , , av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.