Söndag 6 mars

Som vanligt slåss kanalerna om bästa kriminalserie/film på söndagskvällarna. Vid 9-tiden skulle man helst behöva klona sig själv men jag väljer först och främst att se det sista avsnittet av Foyle´s War. Kommissarie Zen kom jag aldrig riktigt in i. För de som gillar Sherlock Holmes är Jeremy Brett tillbaka efter Oscarsuppehåll förra veckan.

TV4  11.30  Spy Kids 3D

Spionfilm för barn.

[SCROLL]

Söndag 6 mars

TV3  20.00  Bones

Am. kriminalserie där en FBI-agent och en rättspatalog löser brott tillsammans. Aktuell säsong (Säsong 6 del 14) Aktuell säsong

Kanal 1  21.00  Kommissarie Zen – Råttkungen

Ny brittisk kriminalserie som bygger på Michael Dibdins deckare om den italienska kommissarien Aurelio Zen som bor kvar hemma hos sin mamma i Rom. Engelska skådespelare fast den utspelar sig i Italien gör mig lite tveksam….(Säsong 1 del 3)  

TV3  21.00  Die another day

Bondfilm nr. 20 i ordningen från 2002 med Pierce Brosnan  som Bond och Halle Berry som bond-brud. I den här bjuds det på fäktningsscener och spektakulära ismiljöer.

TV4  21.00 Wallander – Prästen

Svensk kriminalserie med Krister Henrikson i huvudrollen. Den här är från 2009. Filmerna är ”nyskrivna” men löst baserad på Henning Mankells Ystads-deckare.

TV4 +  21.00  Foyle´s War – The Hide

Sista avsnittet av Foyle´s war. (Säsong 7 del 3) Rekommenderas!

TV3  23.50  The memoirs of Sherlock Holmes – The Cardboard Box

Sherlock Holmes serie från 1994 med Jeremy Brett i huvudrollen. Den här gången ber en kvinna om hjälp med att hitta sin försvunna syster. (Del 6 av 6)

[/SCROLL]

Kanal 9  21.00  The Forgotten

Am. serie med Christian Slater som handlar om en grupp som löser så kallade Cold Case – fall. (Säsong 1 del 16 och 17) OBS! Säsongsavslutning och dubbelavsnitt!

TV6  22.00  Navy CIS LA

Variant på Navy CIS fast i Los Angeles. (Säsong 2 del 5).

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.