Söndag 3 juli

[SCROLL]

Söndag 3 juli

Söndagar är min absoluta favorit-tv-kväll. Hur ska man välja??

Kanal 9  19.55  Gamla snutar nya spår

Brittisk kriminalserie som handlar precis det som titeln säger. Säsong 6 del 3 Smårolig!

TV3  20.00 Bones

Säsong 5 del 3.

TV8  20.00 Morden i Midsomer

Säsong 2 del 1.

TV3  21.00 Duplicity

Thriller om två f.d. agenter som numera arbetar för varsitt mulitnationellt företag med kontraspionage. Känslor uppstår men kan de lita på varandra? Julia Roberts och Clive Owen. Tveksam…

Kanal 5  21.00 Disturbia

Film som påminner om Hitchcocks Rear Window. En man döms till husarrest och har inget roligare för sig än att spionera på grannarna under dagarna. En dag bevittnar han ett mord, frågan är bara hur han ska bevisa det?

TV4+  21.00 Kommissarie Dalgliesh – Arvssynd

Brittisk kriminalfilm i tre delar om komissarie Dalgliesh, baserad på P.D James böcker. (Del 2 av 3)

Kanal 9  21.00 Cold Case

Serie om ett team som löser så kallade ”kalla fall”. Säsong 7 del 13

Kanal 9  21.55 Murdoch Mysteries

Kanadensisk kriminalserie som utspelar sig i slutet av 1800-talet miljö. I det här avsnittet utreder Murdoch en kidnappning. Säsong 3 del 4 – Aktuell säsong, Rekommenderas!

TV8  22.10 Law & Order: LA

(Säsong 1 del 1)

Kanal 5  23.05 CSI

(Säsong 4 del 1 och 2)

Kanal 9  23.00 The Adventures of Sherlock Holmes: The Greek Interpreter

Jeremy Brett som Holmes. I den här får vi stifta bekantskap med Holmes bror Mycroft. Klassiker.

TV8  23.05 Chase

Ny am. kriminalserie från 2011. Ett team jagar en seriemördare (Säsong 1 del 6)

TV3  01.55 Psycho

Klassisk Hitchcock från 60-talet.

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.