Söndag 22 maj

[SCROLL]

Söndag 22 maj

Söndagar är min absoluta favorit-tv-kväll. Hur ska man välja??

TV3  20.00 Bones

Säsong 6 del 20. Aktuell säsong!

TV8  20.00 Morden i Midsomer

Säsong 9 del 8

Kanal 1 21.00  Brottet och straffet

Veckans höjdpunkt! Brittisk kriminalserien skapad av Lynda La Plante. Hon som även har gjort de fantastiska kriminalserierna I mördarens spår och Anna Travis. Säsong 11 del 8. Rekommenderas!

TV4+ 21.00  Poirot: A Cat among Pigeons

Poirot tar sig an ett fall på en flickskola.  Säsong 11 del 2 – För Christie-älskare

Kanal 5  21.00 Irene Huss – Nattrond

Film från 2008 baserad på Helene Turstens deckare.

Kanal 9  21.00  Harry´s law

Kathy Bates (hon från filmen Lida ni vet…) spelar en stentuff advokat. Säsong 1 del 11 – aktuell säsong.

TV4  21.30  Gone baby gone

Bra film om ett detektivpar Angie och Patrick som tar sig an ett fall med en försvunnen liten flicka. Bygger på Dennis Lehanes deckare med samma namn. Spännade, rekommenderas!

Kanal 9  21.55  Law & Order:SVU

Säsong 12 del 11 – aktuell säsong.

 TV8  22.05  The Closer

Am. polisserie. Den tuffa och kluriga polischefen Brenda leder sitt team med järnhand. (Säsong 6 del 10)

Kanal 9  22.50  The Adventures of Sherlock Holmes: The Naval Treaty

Jeremy Brett som Holmes i denna klassiker!

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.