Söndag 17 april

Missade tydligen första delen av ”Den sista Tempelriddaren som gick igår på TV3. Den liknar Da Vinci koden (dvs religiösa gåtor). Nästa avsnitt går i alla fall nästa lördag. Söndagar är annars fantastiska för deckarälskare. Som vanligt är det största problemet att välja vilken/vilka serier man ska se.

[SCROLL]

Söndag 17 april

TV3  20.00 Bones

Säsong 6 del 15 – aktuell säsong.

TV8  20.00 Morden i Midsomer

Säsong 9 del 3

Kanal 1  21.00  Brottet och straffet

Brittisk kriminalserien skapad av Lynda La Plante. Hon som även har gjort de fantastiska kriminalserierna I mördarens spår och Anna Travis. Säsong 11 del 3 – REKOMMENDERAS!

TV4 +  21.00  Poirot

Serie baserad på Agatha Christies deckare med David Suchet som Poirot -Dead Man´s mirror och Jewel Robbery at the Grand Metropolitan. Säsong 6 del 2 (Oklart om det är Hickory Dickory Dock eller Poirot´s jul ) Klassisk pusseldeckare.

Kanal 9  21.00  Harry´s Law

Am. kriminalserie med Kathy Bates i huvudrollen. Tuffa Harriet Korn får sparken från sitt jobb som patentjurist och beslutar sig för att börja på ny kula som försvarsadvokat. Säsong 1 del  6- aktuell säsong.

Kanal 9  21.55  Law & Order:SVU

Säsong 12 del 6 – aktuell säsong.

TV6  22.00  Navy CIS LA

Variant på Navy CIS fast i Los Angeles. Säsong 2 del 11 – aktuell säsong

TV8  22.10  The Closer

Am. polisserie. Den tuffa och kluriga polischefen Brenda leder sitt team med järnhand. (Säsong 6 del 5)

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.