Sockerdöden av Unni Lindell

Unni Lindells åttonde bok om polischefen Cato Isaksen och hans utredare, Sukkerdøden, kom ut 30 augusti i Norge. Unni Lindells berättelse är som vanligt en bladvändare!

.

Handlingen

Den gravt överviktiga Kari Helene Bieler sitter på sitt favoritkonditori och minns plötsligt vad som egentligen hände när hennes lillebror dog. Det var för 16 år sedan och hennes minnen orsakar en hel räcka av grymheter.

Boken är en s.k. korsklippt deckare, dvs en stor händelse utlöser många mindre händelser. Det är en ruggigt spännande historia med ett VA?- slut.

.

Min åsikt

Jag älskar Cato och den udda Marian som hela tiden ställer till det för både sig själv och sin chef. I Denna roman har Marian en stor roll. Hon känner mordoffret personligen och står honom mycket nära. Det grumlar hennes blick och orsakar rabalder.

Jag läste en artikel i norsk press där Unni berättade att hon helt i början av boken avslöjar mördaren och att samma mening finns längre mot slutet. Jag försökte verkligen hitta detta, men först när jag läste meningen andra gången föll det hela på plats. Hade jag inte läst vad Unni berättade i artikeln

Hade jag nog inte ens reagerat. Smart ! Lite liknande som med Drømmefangeren, faktiskt.

.

Till Sverige

Sockerdöden kommer ut i Sverige 16 mars 2011, men så länge kunde jag inte hålla mig. Det är inte så svårt att läsa på norska! Prova om ni väntar lika otåligt som jag!

Kommentering avstängd