Shutter Island – Filmen

hutterisland

En längre (och roligare recension av Shutter Island finns på TheCrimeHouse (på engelska)

En otroligt snygg film! Ett riktigt stilistiskt mästerverk, som endast faller på att den ibland känns lite för prefekt (!?)

Jag var väldigt skeptisk till att mr Titanic skulle spela huvudrollen, men Dicaprio klarade det faktiskt riktigt bra. Miljön är även den mitt i prick!

Ibland blir det dock nästan lite för prefekt, för tillrättalagt och för snyggt helt enkelt. Drömsekvenserna är t ex otroligt vackra, snudd på poetiska. Detta gör dock att de förlorar tempo och får filmen att kännas lite lång på sina ställen. Slutet är även det väldigt vackert berättat, men lite väl långt…

Shutter Island rekommenderas dock varmt! Hade vi gett ut betyg här på Deckarhuset hade den varit väldigt nära att få full pott av mig.

Tidigare på Deckarhuset:

Shutter Island – Boken (Jessica)


Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.