Rekommenderad sommarläsning: Joachim

Nu är det äntligen sommar!!! Därför tänkte vi på Deckarhuset komma med tips om bra böcker för hängmattan. Så utan mer pladder från mig så kommer här min lista.

 

Status 12 av Martin Melin

Melin behöver verkligen inte skämmas för sin debut. Detta är bra! Till och med mycket bra på sina ställen. Boken är inte uppbyggd som en vanlig deckare… Tänk dig istället om Camilla Läckberg skulle skriva ett pilotavsnitt till en polisserie för HBO… det skulle vara Status 12. 

Passar bäst att läsas på stranden och avnjuts med mjukglass i våffla.

Läs fullständig recension…

 

Visning pågår av Sofie Sarenbrant

En traditionell svensk deckare med en ovanligt bra idé till intrig. Detta är klart Sarenbrants bästa bok så här långt. Gillar du Camilla Läckberg och Liza Marklunds böcker kommer du definitivt att gilla denna. Vill dock passa på att varna lite för Sofie Sarenbrant… hon har en ovana att hitta på okonventionella slut!

Passar bäst att läsas i hängmattan en solig dag och avnjuts tillsammans med ett glas iste eller rosé

Läs fullständig recension…

  

Memorandom av Anders de la Motte

Snyggt ihopsatt thriller som på pappret ser ut som ett b-filmmanus. Här är det spänning från början till slut allt utfört med en kärlek för fina små detaljer. Bör börja läsas tidigt en regnig dag annars kan den störa semesterschemat.

Passar bäst att läsas i sängen, en dag när du kan få alla måltider lagade och serverade (i sängen) av någon annan.

Läs fullständig recension…

  

Terrakottahunden av Andrea Camilleri

Så härligt osvenskt! Om du skulle råka få en överdos av våra förträffliga svenska deckarförfattare så kan jag varmt rekommendera Terrakottahunden. Detta är så långt ifrån en svensk deckare man kan komma. Handlingen kretsar kring en vapengömma som visar sig ruva på fler hemligheter. Bakom en lönndörr hittar polisen nämligen två mumifierade kroppar som troligtvis legat gömda sen andra världskriget.

Passar bäst att läsas liggandes i gräset och avnjuts tillsammans med starkt kaffe och hembakade kakor.

  

Den bittra pajens sötma av Alan Bradley

På baksidan kallas den ”mysdeckare”, jag skulle snarare kalla den sagodeckare, för det vilar något sagoaktigt över handling. Hursomhelst så är den väldigt trevlig som sommarläsning. Handlingen utspelar sig på 50-talet och ses ur Elvaåriga Flavias ögon.

 

Denna bok läser man bäst under en väldigt utdragen och kaloririk afternoon tea.

 

 

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.