Real Murders – Charlaine Harris

Det tog mig ett par månader att ta mig igenom denna. Det i sig säger väl ganska mycket…

True Blood

Först lite om författaren, Charlaine Harris. Hon är väl onekligen mest känd för att ha skrivit böckerna som ligger till grund till tv-serien True Blood. Innan hon skrev denna vampyr/varulv/häx/demon-serie hade hon dock skrivit murder mysteries i många år.

Real Murders

Huvudpersonen i Real Murders är en bibliotekarie som dessutom är medlem i en klubb, the real murders club, där medlemmarna diskuterar gamla verkliga mordfall. En dag börjar plötsligt en rad riktiga mord inträffa, det första sker dessutom under ett av mordklubbens möten. Ganska snart står det klart att mördaren troligtvis är en av medlemmarna i klubben, men vem?

Min åsikt

Jag är verkligen inte målgruppen för denna bok, jag hade nog aldrig kommit på tanken att läsa den om det inte vore för att författarinnan låg bakom True Blood (och jag hade definitivt inte fortsatt efter de första 10 sidorna).

Mitt största problem med boken var att jag inte gillade huvudkaraktären, Aurora Teagarden, bara namnet är väl tillräckligt för att kasta upp lunchen?! Hon var helt ogreppbar för mig. Handlingen hade en hel del tvister som var ok, men dessa kunde inte rädda grundhandlingen som var av det mer orealistiska slaget.

 

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.