Råttfångerskan – Inger Frimansson

En bok om ett sorgligt familjeförhållande där hat och svartsjuka gör att de inte ser och hör var de borde.

.

Råttor

Jag trodde jag skulle läsa en snaskig bok om onda råttor, men råttor som i verkligenheten är sympatiska och sociala varelser är det även här. Den ruggiga ”råttan” är istället en människa.

.

Slut utan slut

Boken är ingen deckare för mig utan en thriller/rysare, har man klaustrofobi ska man inte läsa den, slutet på boken är ruggigt då den lämnar mycket utan ett riktigt avslut. Nått som jag nu, några dagar efter det att jag har läst ut boken, går och retar mig på. Vilket kanske bevisar att boken har berört mig, mer än vad jag först trodde.

.

Eget slut

Jag har nu i tanken gjort ett eget slut. Det gör att Råttfångerskan blev en läsvärd bok, för mig.