Peter Pans hemlighet av Michael Katz Krefeld

Unga pojkar faller offer för galning

Läkaren Maja har just flyttat tillbaks till sin hemstad, hon och sambon väntar sitt första barn och det är bara en tidsfråga innan Maja blir delägare i praktiken där hon arbetar. Allting i Majas liv tycks gå som på räls, men en dag förbyts idyllen och lyckan mot mardröm och terror då små pojkar rövas bort från sina hem och återfinns mördade. Efter sig, på pojkarnas rum, lämnar mördaren bokmärken med motiv från berättelsen om Peter Pan. Till invånarnas stora förfäran verkar det som att mördaren har mycket god lokalkännedom, och det tycks allt mer troligt att förövaren är någon i gemenskapen. Maja engagerar sig i fallet, och en dag får hon ett kort från mördaren där det står ”Välkommen hem Wendy”. Trots att Maja blir skrämd av denna direktkontakt med mördaren kastar hon sig in i jaken på förövaren, utan större betänkligheter över att hon är höggravid.

Ris och ros

Sara läste Peter Pans hemlighet förra sommaren och hade då viss kritik mot Majas irrationella beteende. Det var precis de invändningar jag hade då jag läste boken. Jag vill som läsare gripas tag i och sugas in i historien, inte sitta surt på sidan om och anmärka på störande småsaker som en persons allt för otroliga agerande. I övrigt är det en bra berättelse som fokuserar på ett viktigt ämne – våld och övergrepp mot barn. Utan att avslöja någonting kan jag berätta att slutet verkligen var värt att vänta på!

Detta inlägg är publicerat under Böcker och märkt , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare