Pappas lilla flicka – Elizabeth George

Jessica har sedan den dag vi lärde känna varandra talat sig varm om Elizabeth George och jag har lyssnat på oräkneliga tal om hur bra historierna om Thomas Lynley och Barbara Havers är. Trots Jessicas enträgna uppmaningar har det tagit mig 3 år att slutligen ta mig i kragen och läsa en av böckerna. Jag började med den första boken som utgavs i serien om Lynley (även om det kronologiskt sett inte är den första).

Handlingen utspelar sig främst i en liten engelsk by där en flicka just har erkänt mordet på sin far. Trots erkännandet och det faktum att hon hittades sittande bredvid pappans halshuggna kropp är det ingen av byborna som tror att hon begått brottet.

Barbaras rykte inom kåren är inte det bästa och för några månader sedan blev hon degraderad till patrullerande polis på grund av sina samarbetssvårigheter. Nu får hon återigen chansen inom kriminalen då hon paras ihop med Lynley för att lösa fallet.

En toppenbok, tack för att du tjatat Jessica! 🙂

Jessica har själv recenserat motsvarande avsnitt ur BBC-serien om kommissarie Lynley.

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare