På jakt i Londons gränder

Den riktiga Jack the Ripper avslöjades aldrig och hans identitet har förblivit dold. Nu har vi dock chansen att fånga in honom – eller henne – och därmed avslöja personen bakom brotten.

Bland de misstänkta finns namn som Sherlock Holmes, John H. Watson och Inspecteur Lestrade. Några av de misstänkta är också personer som på ett eller annat sätt figurerade i den verkliga utredningen.

Men… bara ett brädspel…

Spelet Mr Jack är för två personer, som får ganska olika förutsättningar. En spelar som Jack, och har som mål att fly undan brottsplatsen utan att dennes identitet avslöjas. Den andra spelar detektiv som måste avslöja vem som ligger bakom innan morgonen gryr. Det finns åtta misstänkta personer ute på gatorna denna natt, och spelarna turas om att flytta de olika karaktärerna. Detektiven försöker utesluta möjliga misstänkta, och Jack försöker att lägga ut stickspår eller fly fältet.

En runda går relativt snabbt, ungefär 15 minuter när man lärt sig reglerna. Det finns nog mycket strategi att lära sig, men för nya spelare tycks oddsen vara i detektivens favör. Denne kan som regel utesluta många av de misstänkta redan tidigt i spelet, och sen fångas den skyldige lätt in.

Detta till trots är det ett roligt spel. De snabba omgångarna gör att man orkar med några omgångar vid ett tillfälle, och reglerna går fort att sätta sig in i.

 

En perfekt julklapp för den spelsugna familjen!

 

Detta inlägg är publicerat under Allmänt och märkt , , , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare