Onsdag 5 oktober

[SCROLL]

Onsdag 5 oktober

TV2  20.00  Damernas detektivbyrå

Mysdeckare baserad på Alexander McCall Smiths böcker om den 1:a kvinnliga detektiven i Botswana. (Säsong 1 del 7)

Kanal 1  21.00  Bron

Svensk-dansk storsatsning på en ny kriminalserie som heter Bron. Efter första avsnittet vet jag inte vad jag ska tycka. Jag tror att man antingen hatar eller älskare den kvinnliga huvudkaraktären. Vad tycker ni? (Säsong 1 del 3)

TV3  21.00  Efterlyst

Hasse Aro är återigen i TV-rutan för att få allmänheten att hjälpa till att fånga skurkar. Bisittare är Tommy Lindström och Jens Lapidus.

Kanal 5  21.55  Body of Proof

Ny kriminalserie om en berömd neurokirurg som råkar ut för en olycka och förlorar sitt jobb. Hon får dock en ny chans som rättsläkare. NY SERIE!

TV3  22.00  The Mentalist

Am. kriminalserie från 2010 (Säsong 3 del 24) SÄSONGSAVSLUTNING!

TV4  21.00  Hawaii 5-0

Am. actionkriminalare. Mycket yta lite innehåll. Originalserien från 70-talet är mycket bättre. (Säsong 1 del 20)

TV7  22.00  Blue Bloods

Svensk säsongspremiär av polisserien med bla Tom Selleck. (Säsong 1 del 18)

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 30-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor för tillfället i Örebro. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun men är nu föräldraledig med vår son. Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer.

Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”.

Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning.

Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.