Öh, va.. vem sa du..jag menar.. Who did you say you were?

Update: Tagit bort inlägget då artikeln är skriven och Deckarhuset inte nämndes 🙂

Update nummer 2 (2 april): Nu vet jag varför denna journalist ringde just mig! Men innan jag berättar varför så ska jag svara på en fråga som kommit från signaturen Undrande 

Fråga: Min fråga rör tidpunkten för samtalet, det verkar som det var mitt i natten i Kalifornien då journalisten ringde… det verkar ju lite misstänkt?!

 

Svar: Alltså, jag vet inte om han befann sig i Kalifornien när han ringde. Bara att han ringde från ett Kaliforniskt telefonnummer (där borta ser mobilnummer ut som vanliga telefonnummer… så om han ringde från en mobil med ett abonnemang i Kalifornien kunde han ha varit var som helst i världen). Jag är väl nu iofs ganska säker på att han var i New York när han ringde (varför förstår du lite längre ned) och då hade klockan varit runt 08:00.

(Fick även en länk till en tråd på FB där detta diskuterades, jag måste säga att ni var inte mycket till detektiver där inte *asgarv* …men  jag gillande konspirationsteorin om att hela inlägget var upplagt för att få igång en diskussion på FB -för det har ju alltid varit ett av mina mål här i livet *skratt*)

…så över till anledningen till att han ringde just mig… plotten tjocknar 😉 …

Anledningen att han ringde mig var att just denna journalist råkade vara tillsammans med en av manusförfattarna till en väldigt känd amerikansk tv-serie (som jag har varit i kontakt med ett par gånger (manusförfattaren alltså, inte journalisten) rörande en liten reportageliknande grej som jag hoppas ska dyka upp här på huset i sommar (det är lite krångligt att få alla tillstånd som behövs bara)) 

Underligare än så var det inte. 

 

 

 

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.

11 svar på ”Öh, va.. vem sa du..jag menar.. Who did you say you were?

 1. Skumma tomtar… Är ”Deckarhuset” med bland de stora spelarna nu då 🙂

 2. Om någon av våra läsare i Kalifornien ser något om Liza Marklund i tidningen de närmaste dagarna hör gärna av er till mig!

 3. Det här var ju helt sjukt. Visst har väl media i andra länder fattat att bloggosfären har haft mycket att säga till om i den här soppan, men att redan innan de ringt svensk media säga att den är korrupt känns lite läskigt. Vet svensk media om det? Sen vet man ju inte vem det var som ringde dig, om det var sant. Vilken tidning var det förresten? Jag tycker också att Liza är cool, men det har ju slutat lite olyckligt för hennes del allt det här. Dock gör hon självklart succé med Pattersson, Liza knäcker man inte i första taget.

 4. Jag ville inte skriva det i texten (vill ju inte verka paranoid *asgarv*) men jag har kollat upp honom.
  Jag tror iofs inte han var allvarlig när han sa att svensk media var korrupt… tror mer han var ute efter att försöka provocera fram något oigenomtänkt svar.
  Vill inte nämna namnet på tidningen, och skulle helst av allt inte velat nämna att de hade ringt överhuvudtaget, anledningen till att jag la upp det på bloggen var endast så att alla förstår att vi inte har något intresse att uttala oss vare sig om Liza Marklund, den svenska pressen eller hela svenska folkets åsikter om dessa *skratt*

 5. Man slutar aldrig att förvånas över journalister 😉
  Jag har också varit med om att bli uppringd av en journalist (då rörde det sig om en svensk kvällstidning och hade inget med Marklund att göra)
  De ville ha ett citat om en gammal kompis till mig som då hade blivit indragen i en ”skandal”. Jag var korkad nog att öppna munnen för att uttala mig till min kompis försvar. Det var som sagt väldigt korkat, de lyckades ändå förvrida det jag hade sagt.

 6. Pingback: Deckarhuset.se » Uppdatering angående den amerikanske journalisten…

 7. Tja, att Liza Marklund ska bli knäckt är det nog ingen, vad jag vet, har hoppats på. Det enda som alla hoppats på är att Liza Marklund ska ha så mycket kurage och be om ursäkt efter sitt uppenbara klavertramp.

  Från början påstod Liza att Gömda och Asyl var sanna berättelser tagna direkt ur verkligheten, och bevis fanns i form av hundratals dokument.

  Efter att Monica Antonssons bok, Mia sanningen om Gömda kom ut, som till skillnad från Liza Marklunds böcker verkligen hade dokument som bevisade sanningen, tog det flera månader innan Gammelmedia ville ge efter för den maktposition som Liza Marklund och Jan Guillou har i egenskap av ägare till Piratförlaget. Men när de äntligen gav med sig rullade det på.

  Idag har Biliotekstjänst flyttat Gömda, Asyl och Mia Erikssons böcker, vad alla nu heter, från kategorin ”Faktaböcker” till just vad de är ”skönlitteratur”

  Men Liza Marklunds och även Jan Guillous förtroende har kapitalt förändrats för många. Idag skulle en del inte ens sopa upp resterna av det från gatan.

  Därför är det precis som Paul Ronge alltid säger: Blir du ertappad med handen i syltburken, låtsas då inte som att det regnar och börja med bortförklaringarna. NIX! Öppna munnen och säg sanningen!

  Detta var något som Liza totalt gjorde bort sig i. Därav samtalet från journalisten från USA, där har de ingen förståelse att en författare skriver ”sann berättelse” om en bok och sedan visar det sig vara rena rama fantasierna!

  Det kallar amerikanarna bedrägeri!

Kommentarer är stängda.