Ny gästskribent: Veronica

Från och med i dag kommer vi ha en ny skribent som kommer att gästspela hos oss ett par gånger i månaden. Hon heter Veronica är 31 år och bor i Kristinehamn.

 

Välkommen till Deckarhuset – TheCrimeHouse Veronica! Skulle du kunna berätta lite om din bakgrund?

Jag har alltid varit en stor läsare av just spänningslitteratur. Jag tror jag var 11 år när jag läste min första Stephen King bok. Sen har jag blivit influerad av mina föräldrar som ofta tittade på engelska deckare på tv, som Morse och Midsummer Murders. Mitt intresse för att analysera litteratur kom för något år sedan då jag tog några kurser i Litteraturvetenskap på Universitetet. Just nu läser jag Engelska och hoppas på att få möjligheten att översätta skönlitteratur i framtiden.

 

Vad tycker du om för slags deckare/thrillers?

Definitivt engelska, eller brittiska, deckare. Författarinnor som Minette Walters, Elizabeth George, Val McDermid och Mo Hayder är mina absoluta favoriter. Men jag har även upptäckt hur bra isländska thrillers är och jag håller alltid utkik efter nya böcker av Yrsa Sigurðardóttir och Arnaldur Indriðason.

 

…och så en fråga vi pinar alla författare med i våra intervjuer, kan du beskriva dig själv med endast 5 ord!? 🙂

Nyfiken, snäll, eftertänksam, kattägare och envis