Nu är jag också fast i spelet…

Det vill säga jag har fastnat i Anders de La Mottes trilogi om HP och Rebecca. [geim] kom i höstas och hyllades av i princip alla här på deckarhuset. I början av hösten kommer [buzz] och jag har redan beställt ett recensionsexemplar!

Thrillerspel

Konceptet är inte helt nytt. En person hittar en dag en mobiltelefon på tunnelbanan och plockar på sig den. Mobilen börjar besynnerligt nog smsa meddelanden som om den visste vem personen som plockade på sig den är. Sen får han ett val á la Matrix blåa eller rosa piller och sen är karusellen igång. Det finns en film med Michael Douglas (Heter också The Game) som påminner om det här men det här är bättre. En thriller med hög puls som man inte vill lägga i från sig.

Joachim om Geim…
Linda om Geim
Nina om Geim

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.