Nonsens om nonsens…

Läste en artikel på Aftonbladet imorse och blev inte riktigt klok på den. Läste den igen… förstod den fortfarande inte… Efter att ha läst den en tredje gång utan att förstå vad dess författare försökte förmedla har jag i alla fall en gissning om artikelns innebörd (obs! det är bara en gissning jag kanske är helt ute och cyklar) 

Jag gissar att artikeln är emot författare som skriver böcker som dess målgrupp tycker om/köper/läser…

Detta fick mig att minnas ett uttalande som en SVT-chef gjorde i samband med ett TV-sänt Luciatåg för ett par år sedan… SVT hade bestämt att Lucian det berörda året inte skulle bära en ljuskrona utan en krans av lingonris -något som rörde upp en mindre tittarstorm. SVT-chefens kommentar till detta var väldigt kort och enkel, enligt honom var SVT-roll inte alltid att ge tittarna vad de ville se! (inte undra på att det går så bra för SVT nu för tiden)

Själv föredrar jag att välja själv vad jag ska läsa eller se på TV… så nu vet jag att en Aftonbladetskribent jag ska hålla mig ifrån.