Nattvandraren

Engelskt 1700-tal i universitetsmiljö

Under ett och samma år har John Holdsworth förlorat både son och hustru i tragiska drunkningsolyckor. Kort därefter blir hans ekonomiska situation så ansträngd att han tvingas sälja såväl sin bokhandel och sitt hem. John får nu erfara det utanförskap och den utsatthet som är den fattiges vardag.

En dag då tillvaron ter sig som mörkast blir han kontaktad av den rika änkan Anne Oldershaw som erbjuder honom ett något udda uppdrag i utbyte mot ett väl tilltaget arvode. Uppdraget går ut på att han ska hjälpa änkans son, Frank, som påstås ha blivit galen efter att ha sett ett spöke på Cambridgeuniversitetet. För att John inte ska dra för mycket uppmärksamhet till sig får han ett sidouppdrag. Under förevändningen att han ska katalogisera universitetsbiblioteket blir John inkvarterad i rektorsbostaden. Från skolans hjärta kan han hålla uppsikt över allt som sker i universitetsvärlden.

John var från början övertygad om att han inte skulle finna något spöke och det tar inte lång tid för honom att dra slutsatsen att det finns ett samband mellan Franks psykiska tillstånd, ett mystiskt sällskap med esoteriska seder och den kvinna som hittades död i universitetsområdets damm…

.

Hur kan jag ha missat Andrew Taylor?

Jag har sett namnet Andrew Taylor i bokhyllorna under så många år utan att ta närmare notis om honom. Vilket misstag! Jag hade ingen aning om att karln skriver historiska deckare. Deckare och historia i ett, kan det bli bättre?

.

En levande berättelse väl värd att läsas

Det här är en underbart välskriven historia, karaktärerna känns trovärdiga och författaren engagerar sin läsare. Taylor får mig att önska att det fanns ett sätt att ta sig till 1700-talets Cambridge och de magiska omgivningar som han målat upp.

.

Läs vad Sara tyckte om Nattvandraren!

Detta inlägg är publicerat under Böcker och märkt , , , , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare