Mysteriet med den försvunna kexchokladen

Ibland behöver man inte leta längre än sitt eget hem för att hitta ett mysterium…

Fakta

I måndags hittade sambon två kexchoklad i sin ryggsäck. Han sa att de var gamla och därför skulle slängas. Det gjorde han emellertid inte utan lät dem ligga ovanpå micron. Där har de legat tills sambon idag upptäckte att en saknades. När chokladen försvann är oklart men vi tror att det är någon gång mellan torsdag och idag.

När försvinnande upptäcktes frågade sambon om jag sett kexchokladen. När jag sade nej möttes jag av en tydlig misstro… Jag påpekade att den kanske ramlat ned bakom micron. Det hade den inte. Vi letade ett tag men hittade den inte.

Misstänkta

som jag ser det finns det fyra möjliga misstänkta (Mig inberäknat men jag är så klart oskyldig!)

Sambon
Sambon hävdade ju att han skulle slänga kexchokladen, vilket han aldrig gjorde. Min teori är att han tänkte slänga dem men så fick han ett sug och åt upp en i alla fall. Eftersom han skämdes lite skyller han på mig.

Mig själv
Det är lika bra att erkänna, det kommer fram förr eller senare. Jag har ett mörkt förflutet när det gäller snacksatt jag skulle ha tagit chokladen är alltså ett rimligt antagande. Men, till mitt försvar så gillar jag salta saker mer än söta. Jag köper till exempel aldrig lösgodis och väldigt sällan choklad. Hade det varit Chips eller ostbågar däremot så hade fallet varit solklart.

Sickan eller Toulouse
Det är inte helt långsökt att tänka sig att någon av våra katter eller kanske båda gemensamt har något med saken att göra. Min sambo har länge trott att de är i maskopi med att stjäla hans plektrum och gömmer man inte tops-burken hittar man tops i hela lägenheten som Toulouse har gömt undan. Våra andra katt, Sickan, är känd för att bete sig som en hund och tigger ofta mat och vi vet ju alla att hundar äter allt!

Kalla in expertis?

Så, vem är den skyldige? Är det min sambo, våra luriga katter eller har jag själv tagit den i ett förvirrat ögonblick? Jag tror jag vet två stycken som skulle kunna lösa fallet. Hugo och Stella BlueDragons detektivbyrå. Frågan är bara om det räknas som ett mellan eller svårt brott?

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.