MWA University


Jag missade Deckarfestivalen tidigare i år, men eftersom jag är intresserad av att lära mig mer om hur en deckare skrivs så bestämde jag mig för att undersöka vilka evanemang som anordnas i södra Kalifornien. Jag hittade MWA University, ett heldagsseminarium anordnat av Mystery Writers of America, och förra helgen var det äntligen dags.

Vad fick vi lära oss?

Vi fick lära oss hur man utveckar sin idé, skapar intriger och karaktärer, beskriver miljöer, vikten av redigering och vi fick också en inblick i livet som författare.

Skådespelerskan/författaren Harley Jane Kozak berättar om hur man skapar en fängslande karaktär och hon använder Lisbeth Salander som exempel.

Networking

Föreläsarna var alla författare som vunnit flera deckarpriser och i publiken fanns det också en hel del publicerade författare.

Jag hamnade jämte Teresa Burrell vars femte bok nyligen har kommit ut. (Lägg märke till hennes örhängen – alla hennes böcker i miniformat). Det var helt fantastiskt att vara omgiven av ett hundratal deltagare som alla har samma intresse.