Murder on the Orient Express 2010

David Suchet ÄR Poirot för mig! Jag tycker dessutom att han bara har blivit bättre med åren och i denna film är han verkligen lysande!

Men…

Oj, vad filmmakarna har ändrat i storyn… Jag kan förstå att man i äldre historier ändrar handlingen lite, men man borde alltid ha en anledning till dessa ändringar. Här verkar det som om de flesta ändringar skett helt godtyckligt. Resultatet: En mycket sämre story!

Karaktärerna

David Suchets Poirot är som sagt lysande. Dessvärre slarvas alla andra karaktärer bort. Det drar dessvärre ner betyget ytterligare.

Stämningen

Det finns dock en aspekt som jag verkligen tycker filmen har lyckats med och det är stämningen. Detta är det mörkaste Christie filmatiseringen jag någonsin sett. Nice!

Summering

Känner man inte till historien så kan jag inte rekommendera den här filmen. Den skulle förstöra det magnifika slutet! Då gör man bättre i att se filmen från 1974 först, men allra helst borde man självklart läsa boken!

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.