Murder on the Orient Express

Denna Hercule Poirot film från 1974 håller bitvis än idag. Ingrid Bergman vann till och med en Oscar för sitt porträtt av Greta Ohlsson (något som jag dock har lite svårt att förstå).

Detta är en av Agatha Christies allra bästa historier och filmen lyckas bra med att förmedla känslan från boken. Jag har dock ganska svårt för Albert Finneys tolkning av Poirot (men jag kanske borde påpeka att det aldrig kommer finnas någon annan än David Suchets Poirot för mig).

Vi bjuds på härligt överspelade karaktärer och en i övrigt snygg produktion (bortsett från några ”special effekter” som är riktigt dåliga).

Detta är ett superb val av film för en hemmakväll!

3 Kommentarer

 1. Ja, det är en fantastisk gammal rulle. Jag måste säga att jag gillar Albert Finneys tolkning fast erkänner att den är lite ”svårtillgänglig”. Kul att se Anthony Perkins och Martin Balsam i samma förhörsscen – igen, borde de inte känna igen varandra från Psycho :-)?

  Anmäl!

  28 maj 2010 9:17

 2. Såg den i fredags. Tror jag har ett Love/hate förhållande till denna Poirot.

  Anmäl!

  31 maj 2010 9:42

  Per