Mordgåtan – Tant Huldas återkomst

Instruktioner

Läs igenom hela denna sida och studera bilderna noga. När du är klar har du allt du behöver för att lösa fallet! Vill du se om du gissade rätt? Klicka här för att komma till lösningen…

 

Mordgåtan – Tant Huldas återkomst

Tant Hulda satt som vanligt hemma i sitt vardagsrum och drack sitt kvällste när telefonen ringde. Det visade sig vara hennes favorit brorson Jan Svensson som hamnat i trubbel igen. 

Jan, som är målare, hade under kvällen innan varit över hos sin värsta konkurrent, Anders Kallegg. De båda hade varit indragen i en lång dispyt som slutat i domstol vid ett flertal tillfällen. Jan hade därför blivit mycket överraskad när Anders helt plötsligt hade ringt upp honom och föreslagit att han skulle komma över för att de på egen hand skulle försöka lösa sina problem en gång för alla.

Till Jans stora förvåning hade kvällen flutit på riktigt bra. Anders hade varit som en helt annan människa och de båda hade druckit både en och två groggar och stämningen hade varit på topp.  När Jan till sist hade gått hem hade han känt sig riktigt uppåt då han för första gången på mycket länge kunde se ett slut på den segdragna konflikten. 

Morgonen efter hade han dock fått besök av polisen. Anders hade hittas död i sin lägenhet och Jan var den  siste som hade sett honom i livet. Med tanke på Jan och Anders historia så blev Jan snabbt polisens huvudmisstänkte, även om de inte kunde förklara hur mordet skulle gått till.

 

Det finns en rad förbryllande omständigheter kring Anders Kalleggs död. 

Fakta

Anders Kallegg hittas död med båda handlederna sönderskurna. Det finns inga uppenbara tecken på en strid. Bortsett från en ganska hög promillehalt alkohol hittas inga andra spår av droger i Anders blod.

Alla dörrar och fönster i rummet Anders Kallegg hittades i var haspade från insidan.

Det fanns endast blodspår precis på platsen där Anders hittades.

Inget tänkbart mordvapen kunde hittas på platsen!

 

Foton från platsen

Tant Hulda löser fallet

Efter det att tant Hulda pratat med sin brorson och fått sett bilderna från brottsplatsen sätter hon sig ned vid köksbordet för att tänka. Efter två minuter reser hon sig hastigt upp: ”Min brorson är oskyldig! Jag vet hur det har gått till!”

 

Kan du lösa mysteriet?

Lösningen hittar du här… 

Lämna ett svar