Mordgåtan: Ronald

Hur länge har du arbetat för Jenny Moore?

Jag började någon gång under hösten 2000.

Du är hennes livvakt?

Nja, när jag började anställdes jag som livvakt, då var det bara jag som hade hand om hennes säkerhet. Oftast jobbade jag bara ett par dagar i veckan. Men de senaste åren, då henne karriär verkligen tog fart blev det en mer jobb. Nu är vi 5 stycken som sköter skyddet, men det är jag som har det övergripande ansvaret.

På tal om skydd. Huset hon hittades i var hennes och det var väldigt hårt bevakat. Hade hon utsatts för något hot?

Jenny Moore utsattes alltid för hot. För två år sedan fick hon nära 2000 mordhot under loppet av en månad för att hon hade burit päls till en gala.

Sedan brukade hon alltid få åtminstone 2-3 hot från galna kvinnor som var säkra på att hon hade haft en affär med deras män.

Fanns det något hot som stod ut ur mängden?

nej… Eller jo, på senare tid kom det ett par brev från någon kristen galning som inte var förtjust i att Jenny var involverad inom Supertologikyrkan. Breven var ganska nasty och ovanligt specifika.

Tog ni till några särskilda säkerhetsåtgärder på grund av hoten?

Nej, vi håller alltid en hög säkerhetsnivå runt Jenny.

Fastigheten hade ett väldigt avancerat säkerhetssystem, men det fanns ett ”hål”? Varför fanns det ingen bevakning från porten på baksidan och in i huset?

Jenny ville ha det så. Vi har påpekat att det inte var någon bra lösning, men hon envisades med att ha det så i alla fall.

Vet du varför?

Nej. Men jag gissar att hon ville ha möjligheten att ta emot besök utan att det fastnade på bild.

Brukade hon ha många hemliga besökare?

Du, det är inget som jag har någon som helst anledning att bry mig om. Jenny är… var… vuxen och hon träffade vilka hon ville.

När såg du henne sist i livet?

Jag gjorde sista ronden klockan 22:00, efter gick jag upp till huset för att höra om hon önskade något annat, det gjorde hon inte så jag larmade på stora porten och körde sedan hem.

Hände det förresten något underligt den kvällen?

Egentligen inte. En snubbe… vad fasiken hette han nu igen… Han är skådis och är med i reklamfilmen för Max deo…

Menar du Felipe?

Ja så heter han! Han var uppe och snokade här vi porten precis ingen jag gick. Det var väl lite underligt, men och andra sidan händer sådant oftare än man tror när Jenny Moore är involverad.

Finns det någon som kan stödja att du lämnade huset strax efter 22?

Ja, jag åkte till Jimmys bar efter jobbet. Tog ett par öl och pratade med grabbarna. Måste ha kommit dit vid halv elva och jag stannade i ett par timmar.

Du har alltså inget alibi från halv ett?

…nej… jag gick hem och la mig efteråt.

Stämmer det att du även äger en snöskottningsverksamhet?

Ja, jag startade bolaget för ett par år sedan. I början gick det supertrögt, men i år har verksamheten verkligen tagit fart.