Mordgåtan: Louisa Fossmo (Werners fru)

Samtal med Louisa Fossmo i hennes hem.

Stämmer det att du och din man var ute och åt middag kvällen den 20 februari.

Ja det stämmer. Vi hade en helt underbar kväll!

Vilken tid lämnade ni restaurangen?

Oj, det vet jag inte riktigt. Vi åt en trerätters middag och sedan gick vi till baren. Werner var så gullig han beställde en flaska champagne medan jag var på damernas. Vi skålade och lyssnade på bandet som spelade. Vi måste ha suttit där i kanske en timme… jag hade gärna suttit längre, men jag har varit lite trött den senaste tiden. Så efter det åkte vi hem. Middagen tog kanske en två – tre timmar och så en timme i baren. Vi måste varit hemma mellan 23 och midnatt.

Vad gjorde ni när ni kom hem?

Vi gick och la oss. Jag har som sagt varit lite trött.

Werner gick och la sig samtidigt?

Ja, han låg och gosade med mig.

Jag är ledsen att behöva fråga detta, men kan det tänkas att Werner haft … en affär på sidan om?

Nej det kan det verkligen inte. Werner är så gullig mot mig. Det har han alltid varit. Hur många män tar ut sina fruar till underbara restauranger och ger dem fina presenter bara så där, helt utan anledning. Werner skulle aldrig vara otrogen mot mig.

Tack för din tid.