Morden runt i Maj stannar till i…

Så har både Deckarhuset och Phileas Fogg seglat vidare.

Nästa strandhugg ni kan förvänta er handlar om Calcutta.

Handen på hjärtat – hur många detektiver från Calcutta är du bekant med? Eller kanske kriminal författare med rötterna i Calcutta?

Den författare som för mig personligen dyker upp när jag tänker på Calcutta är William Thackary. Kriminalförfattare? Mje inte precis. Mer historiska romaner och förstås satir. Ja, och så det han kanske blev mest känd för – Vanity Fair.

Men nej – det är inte Thackary jag tänker presentera er för under Maj månad.  Vem?Vänta och se!

Och kom gärna med era egna funderingar och tips under tiden! Vem tänker du på, vilken författare eller kriminalromanfigur eller titel är det du förbinder med denna spännande storstad?

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.