Missa inte Amanda Hellbergs ”Döden på en blek häst”!

Övernaturligt i Oxford

När Maja Grå var liten försvann hennes mamma spårlöst och bara något år senare dog hennes pappa. Maja, som trots allt klarat sig rätt bra under uppväxten, har nu antagits till en prestigefylld konstkurs i Oxford. Samtidigt som hon förbereder sig på att flytta dit får hon veta att hennes mamma har hittats mördad i Brighton. Maja tror att gåtan med hennes mammas försvinnande i och med detta är ett avslutat kapitel. Men Maja har  en speciell förmåga att se sådant som andra inte ser och mamman lämnar henne inte ifred. Budskapet från andra sidan är tydligt: Var försiktig, fienden är mitt ibland oss.

Tillsammans med de nya vännerna Nikita och Ashley påbörjar Maja ett traditionellt studentliv med en blandning av fest och hårda studier. På det sociala planet går det bra för Maja, men på konstkursen halkar hon efter och funderar allt mer på varför professor Chesterfield antog henne till kursen.

Majas speciella gåvor blir allt mer påtagliga och det visar sig att en grupp studenter dog under mystiska omständigheter i det studenthem där hon och vännerna bor. Kan det finnas ett samband mellan mammans död och denna händelse som kallas för ”massakern på Mill Creek Manor”?

.

Uppfriskande läsning

Den här typen av deckare, en thriller med övernaturliga inslag, är en uppfriskande ovan genre för mig. Det faktum att boken är skriven i jagform drog till en början ner betyget lite, men då jag vant mig vid Maja så kändes det mer naturligt än konstigt. Maja är en härlig, osäker, gullig och ovanlig flicka som jag verkligen tycker mycket om. Författaren väver ihop en spännande plot med intressanta fördjupningar i konstens värld. Det är få svenska författare som lyckats fånga mitt intresse, men Amanda Hellberg kommer jag att följa med stort intresse i framtiden!

Detta inlägg är publicerat under Böcker och märkt , , , , , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare