Miss Marple: Why Didn’t They Ask Evans?

Det var Marple på TV4 igår igen. Jag tyckte det här avsnittet var helt ok, även om de hade ändrat väldigt mycket i handlingen igen… begriper inte riktigt varför de gjort vissa av ändringarna… Att de velat lägga till Miss Marple kan jag förstå, det lockar säkert väldigt många fler tevetittare… Men många av ändringarna rör inget Marple-relaterat. De verkar heller inte vara gjorda för att spara pengar på själva produktionen. Har de gjort dem för att personer som läst böckerna ska kunna se serien utan att kunna vara säkra på vad som kommer att hända? (eller vem mördaren/mördarna är med för den delen) 

Eller tror producenterna att de förbättrar storyn med sina ändringar?!

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.

4 svar på ”Miss Marple: Why Didn’t They Ask Evans?

 1. Jag vet, grymt störande!! Håller dock med om att gårdagens avsnitt var helt ok.
  Ett litet tips kan vara att läsa igenom ALLA Christiedeckare (kan dock ta en stund) och sedan se de modifierade TVserierna… då finns det inte en chans att hålla isär alla karaktärer och händelseförlopp 😉

 2. Jag såg avsnittet men med ett halv öga, läste en bra kriminalroman samtidigt 🙂 Jag har inte läst nästan nånting av Christie så jag har såklart inte en aning om hur mkt de ändrat storyn, men tycker ändå det är dålig stil att göra så egna tolkningar på händelseförloppet.

 3. Själv är jag lite delad när det kommer till ändringar… I vissa fall tycker jag det är okej, det kan till och med göra filmen/serien bättre (vissa saker funkar bara i bokform och går helt enkelt inte att överföra till rörlig bild).

  Men jag tycker huvudregeln borde vara försiktighet och sparsamhet med alla typer av ändringar.

  I Marple-serien ändrar de många saker utan någon som helst (för mig) begriplig anledning…

 4. Jag håller med om att ovan nämnda försiktighetsprincip borde vara huvudregel!
  Jag tror att producenterna försöker mjölka ur så mkt de kan ur Agatha Christie som ett väl fungerande varumärke, och då slänger de in hennes mest kända karaktärer Miss M och Poirot för att få fler tittare. Ett fult knep tycker jag!

Kommentarer är stängda.