Midsomer Murders: Dead in the Water & Orchis Fatalis

Midsomers årliga rodd avbryts plötsligt när en kropp hittas i vattnet. Det är ordförande i Midsomers roddklubb. Han har blivit misshandlad och kastad i sjön där han drunknat. Barnaby börjar sökandet efter ledtrådar. En lokal hantverkaren, åker hem till Madeline Villiers för att göra ett jobb och henne död i vardagsrummet. Hennes resväska var packad med saker som tydde på att hon skulle resa bort. Långt bort. Hur har hon råd?

Det visar sig så småningom att Madeline regelbundet reser till djungeln för att tillsammans med en man vid namn Jimmy Fong leta efter och smuggla in dyrbara, ovanliga och fridlysta orkidéer, värda flera miljoner kronor till England. Hur hänger detta ihop med ordföranden i roddarklubben? Mystiken tätnar.

En underbart spännande film så här i snöstormande tider i Skåne. Man kan kura ihop och bara njuta

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv och märkt , , , , av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.