Män som hatar kvinnor… filmen

Titta på trailern här… (länk till Aftonbladet)

Jag har plöjt igenom alla 3 böckerna inom loppet av ett par veckor och har därmed min vision om hur karaktärerna ser ut färskt i minnet.

På en skala 1 till 10 blir mitt preliminära betyg på skådisarna som följer:

Michael Nyqvist     …     Mikael Blomkvist  (3 – jag tycker han känns ganska fel)

Noomi Rapace    …     Lisbeth Salander  (6-7 känns ok. Men det är nog omöjligt att hitta någon som är helt perfekt för rollen som Lisbeth)

Lena Endre    …     Erika Berger (10!!! – Perfekt!)

Hur bra stämmer de in på era visioner av karaktärerna?

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.

9 svar på ”Män som hatar kvinnor… filmen

  1. Rapace: Jag håller med Kim lite där. Hon är lite för vacker. Men å andra sidan tycker jag Nyqvist är alldeles för ful för att spela Blomkvist.

  2. Endré är rätt, men jag håller (fantasilöst nog) med om att de andra är för vacker/alldaglig för rollen. Lätt att klaga, men vem skulle ni vilja ha i rollerna istället? En tävling/omröstning på g här kanske??

  3. Eva Gabrielsson har i en intervju föreslagit Johnny Depp som Lisbeth Salander om han nu bara hade varit lite yngre… Själv tror jag att jag såg en ung gotisk version av Inger Nilsson (allas vår Pippi) framför mig (skratt).
    Jag tror Aaron Eckhart hade blivit en bra Kalle Blomkvist

  4. Jag hade kunnat tänka mig en mycket ovårdad Rafael Edholm som Blomqvist. Och som Lisbeth tänkte jag mig Lo Kauppi. Endre är perfekt som Erika.

Kommentarer är stängda.