Lördag 26 november

[SCROLL]

Lördag 26 november

Ett axplock av kvällens tv.

Kanal 9  16.00  Murdoch Mysteries

(Säsong 1 del 12)

Kanal 9  19.00  The Protector

Am. dramakriminalserie (säsong 1 del 12)

TV8  20.00  Morden i Midsomer

(Säsong 6 del 2)

Kanal 9  20.00  Ett fall för Frost

Brittisk poliskriminalserie med den härligt buttra kommissarie Frost och hans team.  (Säsong 2 del 3)

TV3  22.00  Death Sentence

En pojke mördas i en helt vanlig familj. Pappan blir helt förkrossad och svär att hämnas…

Kanal 7  22.10  In Bruges

Två engelska torpeder väntar på sitt nästa uppdrag i den belgiska staden Bruges. Där får de tid att reflekter över sina liv samtidigt som de lär känna traktens knarklangare. Med Colin Farrell och Ralph Fiennes.

Kanal 9  22.10  I mördarens spår

En av mina absoluta favoritserier (trots att den har några år på nacken nu) med Helen Mirren som den trasiga men tuffa poliskommissarien Tennyson i en tuff miljö både fysiskt och psykiskt.

Kanal 5  23.25  The Pledge

Am filmatisering av en bok baserad på Friedriech Dürrenmatt. En polis (Jack Nicholson) som precis ska gå i person lovar en mördad ung flickas mamma att han ska hitta flickans mördare. Regisserad av Sean Penn. VERKAR LOVANDE!

TV2  00.05  The Wire

Am. polis/knarkliga-serie (Säsong 2 del 5 och 6)

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.