Lördag 23 april (Påskafton)

Axplock av dagens utbud.

[SCROLL]

Lördag 23 april

Kanal 9  18.00 Psych

Komisk detektivserie (Säsong 3 del 6)

TV3  20.00  Den sista tempelriddaren (Del 2 av 2)

Film i två delar baserad på Raymond Khourys thriller. Påminner mycket om Da Vinci koden. En dag rider 4 män in på ett museum i New York och stjäl en viktig artefakt….Rekommenderas

TV8  20.00  Kommissarie Lynley

Havers och Lynley är tillbaka i en ”nygammal” säsong . Säsong 5 del 2

Kanal 9  20.00  Kommissarie Lewis

Brittisk kriminalserie med kommissarie Lewis som efter att ha varit assistent åt kommissarie Morse fick en egen serie. Repris.

TV4+  22:00  Varg Veum – Begravda hundar

Film nr 6 som är baserad på norska Gunnar Staalesens deckare.

Kanal 9  21.55  Cracker

Brittisk kriminalserie om kriminalpsykologen ” Dr Eddie Fitz”

TV4+  23.55 I samlarens spår

Helt ok film om ex-polisen som nu är förlamad och jagar en seriemördare från sängbädden med hjälp av en ung kvinnlig polis. Gick dock förra veckan…

Kanal 5  23.55 Desperation

Stephen King – thriller

TV6  00:05  Jagad

Riktig 90-talsklassiker med Harrison Ford i huvudrollen som läkaren som blir oskyldigt misstänkt för mord på sin fru. Nu måste han fly från polisen och hitta den verkliga mördaren.
[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.