Lördag 21 maj

 [SCROLL]

Lördag 21 maj

Urval från dagens TV-tablå. Jag skulle välja Monk, Kommissarie Lewis och filmen München.

Kanal 9  16.10 Monk

Komisk detektivserie om den neurotiska ex-polisen Monk (Säsong 6 del 3)

Kanal 9  18.00 Psych

Komisk detektivserie (Säsong 4 del 1)

TV8  20.00  Kommissarie Lynley

Havers och Lynley löser ett fall där en ung kvinna hittas död vid en sjö . Säsong 6 del 3

Kanal 9  20.00  Kommissarie Lewis

Brittisk kriminalserie med kommissarie Lewis som efter att ha varit assistent åt kommissarie Morse fick en egen serie. Säsong 5 del 2 – Aktuell säsong. Rekommenderas!

Kanal 5  21.30  München

Historisk thriller baserad på en verklig händels om hur en hemlig grupp med israeler fick i uppdrag att hitta de palestinier som planerade OS-massakern i München 1972. Med Eric Bana och Daniel Craig Kan nog vara riktigt bra!

Kanal 9  21.55  Cracker

Brittisk kriminalserie om den tuffa kriminalpsykologen ” Dr Eddie Fitz” som har ett besvärligt hemmaliv (från 1995).

TV4+  22.00 Falskt alibi

Am thriller med bl.a. Michael Douglas om en journalist som upptäcker att en berömd advokat som kandiderar till en guvernörspost inte har helt rent mjöl i påsen…

TV8  22.50 Mördare okänd

Brittisk kriminalserie. Säsong 2 del 6

TV4+  00:00  Venom

Am thriller om ett gäng  ungdomar som försöker ta reda på sanningen gällande en vän som dog under mystiska omständigheter.

TV4+  02:00  Crimes of passion

Ett kvinna och en man som arbetar på samma företag kommer på att de kan lura företaget genom att påstå att manen sextrakasserat kvinnan. Tanken är att de ska dela på pengarna sedan men det går inte som riktigt som de har tänkt sig…

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.